Argentina, Republica Dominicana si Etiopia sunt tintele turistilor care cauta aventura vietii lor

In loc sa va petreceti vacantele in aceleasi locuri plicticoase in care mergeti de ani de zile, transformati anul 2007 intr-un an de neuitat. Cum? Vizitati o rezervatie de fluturi naturali in Honduras, plimbati-va cu balonul de aer deasupra dunelor de nisip din Namibia sau rasfatati-va cu un masaj cu namol marin in statiunea North Island din Seychelles.

In 2006, turismul international a inregistrat o crestere sustinuta, iar in urmatorii zece ani se estimeaza ca procentul anual de crestere va continua sa fie de 4,6%. Revista americana "Forbes" a efectuat un top al celor mai spectaculoase destinatii pe care merita sa le vizitati in 2007. Toate sunt la fel de exotice si ofera promisiunea unor clipe de neuitat. Iar in 2007, expertii in turism sustin ca cele mai cautate vacante vor avea cel putin o trasatura comuna.

Muntenegru conduce in topul destinatiilor europene
"Accentul se va pune acum pe turismul ca experienta de viata. Oamenii sunt in cautarea unor trairi autentice si a incursiunilor in culturile locale. Cand merg in vacanta, ei isi doresc foarte mult sa experimenteze si sa cunoasca destinatiile pe care le viziteaza. Vor sa se bucure de aceste locuri la maximum", spune Misty Ewing, directorul de relatii publice al companiei americane de turism de lux, Virtuoso.

Ecoturismul este si el la mare cautare in 2007. Ewing aminteste tari ca Nicaragua, Guatemala sau Panama, ale caror resurse naturale si viata salbatica le situeaza in topul 2007 al preferintelor turistilor. Bineinteles, pentru a contracara impactul traficului si poluarii si pentru a-si proteja padurile tropicale si habitaturile, multe dintre aceste tari au construit statiuni cu energie regenerabila. O astfel de locatie este Punta Caracol Acqua Lodge, de pe coasta de nord a statului Panama.

Publicatia britanica "The Independent" pariaza insa pe alte destinatii. Piesa de rezistenta din Europa este, in opinia britanicilor, Muntenegru, republica de la Marea Adriatica cu singurul fiord din sudul Europei, cu canioane adanci si patru parcuri nationale, statiuni montane pentru amatorii de schi, manastiri si biserici in stil bizantin si palate venetiene. Pentru iubitorii locatiilor exotice, "The Independent" recomanda Mozambicul, unde tocmai s-a deschis Ibo Island Lodge, la 72 de kilometri de Pemba.

Parte a unui arhipelag de 32 de insule, Ibo Island se lauda cu ruinele unor sate abandonate si cu fortarete din secolul al XVIII-lea. Puteti explora apele insulei cu barca, cu caiacul, puteti inota sau face snorkeling. Pentru romantici, o destinatie ideala este Madagascarul, o buna alternativa la Zanzibar, Mauritius sau Seychelles. Insula tropicala este recomandata celor care vor sa-si petreaca luna de miere.
Turistii sunt mai putin interesati de lux si mai mult de experiente

Sondajele realizate de o parte si de alta a Oceanului Atlantic arata ca gusturile turistilor s-au schimbat, spune "The Independent". Consumatorii de turism sunt dispusi sa cheltuiasca acum mai mult pentru experiente memorabile, in timp ce luxul nu mai este o conditie atat de importanta. Iar operatorii se conformeaza si includ in brosurile pentru 2007 tot felul de activitati specifice. Puteti ajuta la prepararea unei mese in gradina unei plantatii de maslini din Sicilia, puteti lua o lectie de pictura cu un artist local, puteti petrece o zi la culesul de struguri in Franta sau planta copaci in Azore. In Corsica puteti vizita un producator de branza de oaie si puteti lua parte la un picnic traditional.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.